9 Şubat 2013 Cumartesi

Dünyanın 10 Büyük Tematik Akvaryumu ve Türkiye'nin Akvaryumları


Araştırmalarıma göre:

Dünyanın 10 Büyük Tematik Akvaryumu

Georgia Akvaryumu – Georgia / Atlanta – ABD: 125 bin çeşit balık ve deniz canlısı türü ile 30 milyon litreden daha fazla su kapasitesi bulunmaktadır.

Dubai Akvaryumu – Dubai: 10 milyon litrelik su hacmi ve 400 köpekbalığı çeşidiyle dünyanın ikinci büyük akvaryumu.

 Okinawa Akvaryumu – Okinawa / Japonya: İlk açıldığında en büyük yekpare camlara sahip olan akvaryum, çok çeşitli vatoz türleriyle ve 7,5 milyon litrelik su hacmiyle en büyük tematik akvaryumlarından biridir.

L’Oceanogràfic Akvaryumu – Valencia / İspanya:
 7 milyon litrelik su hacmi, 45 bin çeşit canlı türü ile en büyükler arasında yer alan akvaryumda, 32 ayrı ekosistem meydana getirilmiş.

Turkuazoo Akvaryumu – İstanbul / Türkiye: 4,5 milyon litrelik su hacmi ve 10 binden fazla deniz canlısını barındıran Turkuazoo, 2009 yılında hizmete açıldı.

Monterey Körfezi Akvaryumu – CA / ABD: 4,5 milyon litre su hacmi olan akvaryumda, Amerika’nın Kaliforniya bölgesinin deniz hayatını yansıtmaktadır.

uShaka Su Dünyası – Durban / Güney Afrika:
 Afrika kıtasının en büyük akvaryumu özelliğine sahiptir. Batık bir gemi şeklinde dizayn edilmiştir. Köpekbalıklarını izleyerek yemek yeme imkanı sağlamaktadır.

Şangay Okyanus Akvaryumu – Şangay / Çin:
 9 farklı bölgeden deniz canlılarını barındıran bu akvaryum, 155 metrelik su altı tüneliyle  oldukça uzundur. Çin’deki Yangtze nehrinde soyu tükenmekte olan birçok türü barındırmaktadır.

Cenova Akvaryumu – Cenova / İtalya:
 3,8 milyon litre su hacmi ile birçok farklı bölgeden deniz canlılarını bünyesinde bulundurmaktadır.

Batı Avustralya Akvaryumu – Hillarys / Avustralya: 3 milyon litrelik su hacmi olan akvaryumun 322 metre uzunluğunda oldukça uzun bir su altı tüneli de bulunmaktadır.
 

Görseller için tıklayınız


Beijing Aquarium Pekin/Çin

Beijing Aquarium Pekin, 18 bin tonluk su hacmi

Görseller için tıklayınız


the Beijing Aquarium is the world's largest inland aquarium.

Dünyanın en büyük akvaryumu (denmiş ama günümüzde dünyanın en büyük akvaryumu Amerika Atlanta’daki Geogia  akvaryumu)

Çin’in başkenti Pekin’deki “Beijing Aquarium” dünyanın kapalı alandaki en büyük akvaryumu olarak biliniyor. 1999’da açılan akvaryum denizde yaşayan 1000’i aşkın canlıyı barındırıyor. 120 bin metrekarelik bir alan üzerine kurulu olan akvaryum yedi bölümden oluşuyor. Dev tanklardaki 18 bin ton suda yaşayan türler çocuk-yetişkin herkesin büyük ilgisini çekiyor.
22.06.2012



 Dünyanın en büyük akvaryumu



Georgia Akvaryumu – Georgia / Atlanta – ABD: 125 bin çeşit balık ve deniz canlısı türü ile 30 milyon litreden daha fazla su kapasitesi bulunmaktadır.

http://www.mailce.com/en-buyuk-tematik-akvaryumlar.html

‘’Home Depot’nun kurucu ortağı Bernie Marcus’un 250 milyon dolar bağışıyla kurulan akvaryum 100.000 üzerinde deniz canlısına ev sahipliği yapmaktadır. 24 (30'dan fazla) milyon litrelik hacmiyle en yakın rakibine bile çok büyük farklar atmış olan bu akvaryum balina köpekbalığına da ev sahipliği yapmaktadır.’’


‘’Bugün dünyanın en büyük akvaryumu olarak bilinen Georgia Akvaryumu Atlanta Amerika'da. 23 Kasım 2005'te kapılarını ziyaretçilerine açan akvaryum oldukça büyük ilgi görüyor. Resmi sitesinde yaklaşık 38000 ton su hacmi olduğu belirtiliyor. Şu ana kadar altmış büyük organizasyonu gerçekleştirmiş olan Georgia Akvaryumu her bölümünde insanlara ilham vermeyi ve bunu yaparken de eğlence ile eğitimi bir araya getirmeyi amaçlıyor.
Şu ana kadar, on bir milyonun üzerinde ziyaretçi çeken Georgia Akvaryumu'nun 400'ün üzerinde çalışanı ve 2000'den fazla gönüllüsü mevcut.’’

http://aytekyildiz.com/dunyanin-en-buyuk-akvaryumu

Dünyanın en romantik akvaryumu:)



Türkiye’nin akvaryumları
Görseller ve daha fazla bilgi için linklere tıklayınız

Antalya Aquarium

Dünya’nın en büyük akvaryum komplekslerinden biri olan 15 bin metrekare kapalı alanda 5 milyon litre su kapasiteli, 131 metre uzunluk ve 3 metre genişliğiyle Antalya Akvaryum Avrupa'nın en uzun akvaryum tüneline sahip.


Ankara Aqua Vega

Aqua Vega, toplam 4.5 milyon litre su kapasitesiyle 98 metre uzunluğunda; Türkiye’nin en büyük, Avrupa’nın ikinci, dünyanın ise dördüncü akvaryumu büyük tünel akvaryumu olma özelliğine sahip.


İstanbul Turquazzo

4.5 milyon litre su kapasiteli
Turkuazzoo akvaryum Forum İstanbul’da

Derleyen: Nilüfer Tekin


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder